vineri, 12 februarie 2010

Defining a Food Culture


Definirea unei Culturi Alimentare
By Kate Johnston, 21 octombbrie 2009
ERGO – Laboratorio di Comunicationi de pe langa Universitatea de Stiinte Gastronomice 
din Colorno – Piemonte – Italia

Care este relatia dintre o enciclopedie si un DOP. O intrebare obscura, sar putea crede, dar relevanta pentru studiu  si comunicare al culturii de produse alimentare si al produselor alimentare.Aceasta este o problema care sa amplificat in mintea mea in timp ce scriu un articol despre mancarea romaneasca o cultura alimentara din enciclopedia mondiala.
Da, Prosciutto di Parma poate avea mai multe in comun cu o carte prafuita, veche decat o bucata de sunca conservata ceva vreme undeva in afara orasului, in fond. De CE? Ambele sunt implicate intrun act de luare de frontiera (de granite). Un DOP Trage o linie si articuleaza criteriile pentru un element din produsele alimentare care urmeaza sa fie autentice. O enciclopedie trage o linie deasemenea. Aceasta identifica ceva si granitile sale.Acestea sunt acte care limiteaza si promoveaza in acelasi timp. Acestea promoveaza pentru a crea o platforma si o limba din care sa invete, sa admire si probabil de a prezenta o felie de prosciutto pentru a face cunoscute obiceiuri alimentare ale unei culturi.
Este limitata, pentru simplul fapt de a desemna o frontiera, (o granita), se exclude. Acest prosciutto care este facut la un kilometru in afara zonei DOP, rateaza , ramane afara.
Romanii care mananca pizza de doua ori pe saptamana, devin de odata din afara culturii alimentare romanesti. La fel ca o persoana din Aboriginal care nu joaca digeridoo, sau a unui Saami, fara turma de reni, Setarea stereotipilor si limitele, deasemenea, stabileste neindeplinirea lor.
De ce aceasta tema? Pentru ca in timp ce noi, ca studenti, iesiti din burta lui UNISG (Università degli Studi di Scienze Gastronomiche), avem responsabilitatea de a comunica practicile alimentare si produsele deasemenea. Acest lucru nu implica doar comunicari  deja definite si intelese, dar arata si complexitatea produselor alimentare si a persoanelor. Si ea implica a spune povestea nespusa a acelor produse alimentare si a acelori culturi de pe granita.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket