luni, 15 februarie 2010

Manifestul lui Jamie Oliver













Mnifestul lui Jamie:


Guvernul local si national trebuie sa elaboreze o strategie pe 10 ani si sa vina cu ceva bani reali pentru reeducarea persoanelor in ce priveste o alimentatie corecta. Aceasta e cea ce eu gandesc si ar trebui sa se intample acum.:


1. In scoli: sa se faca lectii de gatit si clase speciale pentru deprinderile de viata necesare pentru toti copii astfel incat acestia sa invete despre produsele alimentare si alimentatii corecte in timp ce acestia sunt tineri.

2. Pentru profesori: recrutarea si formarea de noi profesori pentru bucatarie, in caz contrar, reguli noi, ca acesti copii sa beneficieze de ore de bucatarie, aceasta nu numai ca se va intampla.


3. Pentru directori: sa se imputermiceasca toti directorii de scoala sa se faca “Junk food free zone”.


4. Pentru parinti: sa educam si sa ajutam parintii sa inteleaga conceptul gatitului in familie si responsabilitatea nutritiei.


5. “For dinner ladyes”: (hmmm….asta la noi merge doar la 5% din populatie), sa investeasca bani mai multi pentru a angaja personal calificat cu o formare profesionala buna, pentru a le gati cinele acasa cu materii prime proaspete.


6. Infaptuirea planului strategic pe 10 ani si finantarea unui plan pe termen lung , cu o campanie publicitara pentru convingerea cetatenilor de a se intoarce la o dieta corecta , sa incerce sai convinga si nu sa-i sperie eventual sa convinga populatia sa faca alegerile cele mai bune. Pentru obezitate, Ministerul Sanatatii cred, va folosi mai multi bani decat pentru campania impotriva fumatului, se pare logic ca o campanie similara ar trebui sa fie adecvata.


Download Manifesto lui Jamie Oliver.


http://www.jamieoliver.com/media/jo_sd_manifesto.pdf?phpMyAdmin=06af156b76166043e2845ee292db12ee

-----------------------------------------------------------------------------------

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket