luni, 8 februarie 2010

Meniul lui Mauro Uliassi di Senigallia (AN)


Ristorante Uliassi – Senigallia (AN) – Chef Mauro Uliassi

By ViaggiatoreGourmet | dicembre 8, 2006

Clasificari: Pentru ghidul Michelin, o stea, gambero Rosso 3 Forchette, 90 (Cucina 54) , Espresso (17,5/20)

Fotografie cu un colt al salii restaurantului.
Un stil esenzial, foarte “americano” dar in acelasi timp confortabil care poate fi pus usor in evidenta.

Mise en place
Esenţiale.
La naiba ... că, faţă de masă pentru cele două stele este de călcat …
;-)
Un serviciu bine facut, un mare “mestiere”(meserias) obisnuit “ai grandi numeri”(de un mare nivel) , localul se va umple , de obicei la pranz, dar ramane de vazaut cateodata…
Menù

Include 3 meniuri fixe:
Un meniu “a sorpresa”(surpriza), compus cu diversi pesti cruzi si prajiti, un prim fel (paste), un fel de carne, si un desert, toate elese de grande Uliassi la doar 100 euro.
Un meniu “tutto crudo” si unul  “tutto baccalà” la doar  90 Euro fiecare.
Un alt meniu o duzina  produse  pentru fiecare curs, cu preturi variind: antipasti de la 20 la 35 Euro pentru “selezione di antipasti”, pastele la  20 Euro, felul 2 la  35 Euro, desert la 12 Euro.
Ne vom lasa condusi de Mauro Uliassi …avem toata increderea in el si vom parurge o calatorie de la Antreuri la Desert de 23 de feluri….;-) …Doar nu vom trece in fiecare zip e la Senigallia.
 

Carta dei vini;
Interessante ma da integrare in ambito internazionale (valutazione seconda stella?) .
(16/20)
Abbinamento Vini; (scelgo di farmi accompagnare al bicchiere)
Avremo…
Champagne Laurent Perrier
Tocai di Keber 2004
Pier DE VEn 2003
Blanchette de Vegners
Il Maschio da Monte 2004
Verdicchio di Matelica 2005 La Monacesca
Stefano Antonuccio IESI Riserva

Pane; cu  Nero di seppia, integrale, marchigiano, pizza di cipolle, etc
Si parte!

Wafer di fegato grasso di anatra e shot di kir royal.
In Wafer in loc de cacao şi cremă de alunefoie gras, in partea de jos kir se gasesc bilele obtinute cu tehnica  “sferizzazione” cu alginat, de crema de cassis (ribes).
Mananci aceasta napolitana, urmat apoi de un shot.. Efect de divertisment, o explozie in gura ce persista de dulce si aromat.


Rigatoni Soffiati pe o bază de cremă de năut, baccalà mantecato , crema olive si  ceapa.
Al doilea rand de entree , foarte delicat la palatului.


Testola brut, de găină de mare, cu seminţe de mac, piper roz,
şi frunze de ridichi, chimen, sos de lamaie iarbă.
Un început bun pentru a ton de palatului dvs. pe “crudo di pesce”

(17/20)

Scampo “Zen”
Scampi al sakè cu lime, iz de cedru si salata de ananas cu castravete


Il mio piatto del giorno!
Se păstrează încă de memorie, se potrivesc cu diferitele componente pentru a stimula emoţii puternice pe palatului. Materia prima consolidată prin prospeţimea de context..
(19/20)



Assaggio di Baccalà pe smantana acra (acida), pulbere de portocala , ceapa de Tropea.
Asamblare Mare de arome.

(17,5/20)

Tagliatelle cu sepie, migdale şi pesmet.
Simplu şi genial

(17/20)

Spada e Spada
Un platou cu “agretto di pomodoro”, scampo crud si busuioc proaspat, alaturi  scampo crud cu inghetata de castraveti si un “airbag” de paine.
Fresco Freschissimo… care va placea mult palatului.
(17/20)

Foto Dettaglio Piatto

Foto dettaglio “Fungo”

Supa de napi cu creveti cruzi ,caviar si  beluga
Mare adunare pentru un platou de materii prime, rafinat.

(18/20)

Ricciola cu lapte de cocos “Antonio Mattei” şi îngheţată cu arici de mare.
Un alt “moment” de mare, sentimentele sublimă şi stimuleaza palatul.
(18/20)

Esquisada di baccala , cartofi, rosii, ceapa, busuioc
Gran gusto al palato per un piatto “mediterraneo” .
(17/20)

Omaggio a Martin Berasategui , Chef Basco amicul lui Mauro.
Pe o baza de gelatina all’acqua di pomodoro, astice, calamari si sogliola copti la abur, cu fructe (lampone, mirtillo, fragole) si legume, salsa de salata , masline taggiasche
Grande piatto, proaspat, delicat, elegant.

(18/20)

Fritto di Baccalà , panzanella cu rosii, telina.
Baccalà in tutte le versioni…
(17/20)

Rombo in piastra , Carciofo al vino bianco , Carciofo chips, bottarga .
Rombo e grande Carciofo a far l’attore principale.
(17/20)

Mazzancolla, cartofi, salsa di tartufo nero, si spanac.
Altro “piattino” di grande sostanza.
(17/20)

Pastrav , gratinat in crusta de paine, umplut cu pecorino, legume saltate in padella , bisque de crabi.
foarte gustos ….e di grande assemblaggio

(17,5/20)

un alt interludiu  de produse calitative … con “binati”cu fantasticii calamaretti spillo… ;-)
(17,5/20)

“Fritturino” di calamaretti, cipolla.
Se putea pierde un “assaggio” di “fritto” …
(17/20)

Albanella di crostacei e molluschi
L’albanella este vasul de sticla  care se inchide ermetic si se foloseste pentru depozitare, dar aici a fost folosit pentru a coace (mezzora) la bagno-maria, “dei” scampi, mazzancolle si vongole in suc propriu inbogatit de legume si fenicul salbatic.
Altro grande piatto di gran gusto…. pentru eliberarea aromelor la inceput si a substantei dupa.


Linguine (Gerardo di Nola) , con sarde e colatura di alici e pinoli
Grande primo piatto.
(17,5/20)

Rigatoni, baccalà , origano.
Altro assaggio di gusto.
(16/20)

Finiti i primi…am fost sfatuit de  Mauro sa fac o plimbare  (15 Minuti) in exteriorul localului pentru o pauza de“riflessione” … ;-) o buna ocazie pentru a te bucura de plaja , intro minunata zi de noiembrie.

Foto Spazio Esterno, arrivederci in estate!

Si rientra e si riprende dai secondi…
Baccalà e tordo arrostito in salsa di Ragusa.
Grande accoppiata per il gioco di degustazione “binata”.
(17,5/20)

Piccione, Foie Gras, spinaci e marmellata di cipolle
Gran finale, di gran gusto.
(17,5/20)

Dessert decisamente Goloso… ghiciti dvs… ;-)
(18/20)

Caffè con piccolo bombolone caldo, crema bruciata al caffè, babà gratinato con crema al curry…
(+++)
…qualche “coccola” per grandi golosoni come il sottoscritto… e chiudere non in bellezza.. di PIU’!

Fine ;-) )
Il Conto;
Degustazione… 120€
Vini (al Bicchiere) 40€
Totale 160€
Note Positive;

”Grandissime” materii prime, tehnica, talent , din inima, pasiune, mari emotii ai palatului.
Un raport calitate, pret coerent, concordant  pentru “una cucina d’autore” cu adevărat capabil de a consolida şi exalta, în prezenţa cele mai bune ingrediente, folosind tehnica de mare, director,regie si studio.

Note Negative; Dettagli
Niente da segnalare.

O alta fotografie  “scorcio” in  sala restaurantului.

Concluzii;
 Cat ma priveste, indubitabil “il MIO pranzo dell’anno”!
Altissimo ceto (RANG) pentru Mauro e Katia si al lor Staff de “validissimi collaboratori”!


Uliassi
Indirizzo: Via Banchina di Levante, 282

60019 – Senigallia – AN
Telefono: 071.65463
www.uliassi.it
Chiuso il Lunedì

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket