sâmbătă, 13 februarie 2010

Mesajul lui Jamie Oliver - "Jamie save our Bacon"

Am aflat mai multe despre cresterea porcilor , foarte pasional, eu cred ca a venit timpul sa ne gandim bine ce fel de porci vom manca in aceasta tara (este vb de UK). Avem aici in Marea Britanie niste produse incredibile si o minunata industrie producatoare de carne de porc.Depinde numai de noi acum, sa fim siguri ca nu o vom pierde.

Marea Britanie are unele dintre cele mai inalte standarde in ce priveste cresterea animalelor, in acest caz fiind vorba de cresterea porcilor. Dar standardele scazute de crestere a animalelor in unele tari europene, ce pot produce carne de porc mai ieftina, care este motivul pentru care carnea de porc in UE este subcotata fata de cea britanica? Daca nu suntem atenti, fermierii britanici vor fi scosi complet de pe piata, si atunci “british pork” va ramane doar in povesti de spus la nepoti.



Deci, eu a-ti cer sa faci trei lucruri, pentru a impiedica acest process:

1. Cumpara doar carne britanica de porc

Uite intraba in super market doar de aceste marci de carne de porc, si cand nu le gasesti, intreaba personalul de acolo, cum le poti procura.


2. Incercati sa consumati si partile mai ieftine ale porcului, cum ar fi burta, soldul, umar si gat ( aceste lucruri la noi, sunt ceva obisnuit, deoarece se consuma mai multa pulpa si carnea de tocat, decat cotletul sau fileul de porc)

Si mai apoi, Jamie ai ajuta si cu ceva retete de carne de porc, altceva decat cotlet sau file.

3. Cereti o etichetare clara a produselor

In momentul de fata nu exista lege care sa ceara specificat pe eticheta, din ce tara UE provine carnea. In UK standardele minime de bunastare sunt mult mai mari decat in Europa. Cred ca acest lucru va trebui schimbat, astfel incat sa puteti vedea in mod clar de unde anume provine carnea de porc si unde anume si cum au fost crescuti acei porci.

Cel mai important lucru, odata ce ati parcurs aceste trei lucruri, vreau sa incepeti sa consumati doar carne de porc britanica. Nu numai ca este incredibil de delicioasa, da veti ajuta la rindul vostru crescatorii din UK si eventual salvarea unei scroafe de la o viata oribila pe care o duce intrun grajd industrial.

P.S. Eu spun chestia asta de ceva vreme, noua romanilor ar fi trebuit sa ne mearga mult mai bine, daca dupa “revolutie”, am fi consumat mult mai multe produse romanesti, decat pe cele din import.E bine macar in al 13-lea ceas sa luam atitudine si sa urmam si noi exemplul lui Jamie, cred ca este foarte important cea ce vrea sa le demonstreze cu acest articol britanicilor.

http://www.jamieoliver.com/bacon/message


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket