luni, 1 martie 2010

Ziua Europeana a Mozzarellei de Bivolita D.O.P. din Regiunea Campania

Regiunea Campania, Camera de Comert, Industrie si Artizanat din Salerno/Intertrade si Camera de Comert, Industrie si Artizanat din Carseta in colaborare cu Camera de Comert Italiana pentru Romania au organizat miercuri, 24 februarie, un eveniment de degustare cu ocazia Zilei Europene a Mozzarellei de Bivolita din Regiunea Campania D.O.P.
Evenimentul, organizat la hotelul InterContinental, a avut ca scop promovarea si valorificarea mozzarellei de bivolita din Regiunea Campania D.O.P., produs de excelenta alimentara Made in Italy. Evenimente similare s-au desfasurat simultan in 26 de tari europene, in care isi au sediul camerele de comert italiene. Momentul central al evenimentului l-a constituit legatura tip videoconferinta cu toate camerele de comert italiene din Europa, fiind coodonat si dirijat din Italia de Camera de Comert din Salerno.
A urmat partea strict culinara, care a constat intr-o degustare a cunoscutei mozzarella de bivolita, dar si a a altor produse italiene precum prosciutto crud de Parma, salam felino, ulei extravirgin de masline.
Mozzarella de bivoliota D.O.P.din regiunea Campania este unul dintre simbolurile acestei regiunii si al intregii Italii, fiind un produs lactat din regiunea meridionala, fabricat in mod traditional in Campania, cu precadere in provinciile Caserta si Salerno, dar si in unele zone din Napoli si Benvento, in partea de jos a regiunii Lazio precum si in anumite localitati din Foggia.

http://www.foodandbar.ro/stiri-fierbinti/2015-ziua-europeana-a-mozzarellei-de-bivolita-dop-din-regiunea-campania

Sursa: Food & Bar Magazine

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket